Найбільша кількість протистоянь на Покровському напрямку. Але загострилася ситуація і на Оріхівському напрямку.

Від початку доби відбулося понад 90 бойових зіткнень по всій лінії фронту. Ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Донеччині. Бої тривають на 12 напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16:00 в середу, 3 липня.

Так, на Харківському напрямку відбито шість ворожих атак у районі Вовчанська та Липців. Росіяни кинули КАБи по районах населених пунктів Липці, Малі Проходи, Нескучне, Слобожанське.

На Куп’янському напрямку противник два рази безуспішно штурмував у районі  Стельмахівки. На даний час триває одне бойове зіткнення.

На Лиманському напрямку за день загарбники здійснили  19 атак поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. Десять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще дев’ять – тривають.

На Сіверському напрямку відбито одну атаку противника поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку росіяни здійснюють чотири штурми поблизу Калинівки. Бої тривають.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 12. Ворог концентрує свої зусилля на спробах просунутись у бік Білої Гори, Торецька, Деліївки, Північного та Нью-Йорка. Триває три бойових зіткнення.

Найбільша кількість протистоянь на Покровському напрямку. З початку доби росіяни здійснили вже 19 штурмів в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинового. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак, шість боїв – ще тривають.

На Курахівському напрямку відбито 11 атак в районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку відбито два штурми неподалік Водяного та Урожайного.

На Гуляйпільському напрямку мала місце одна безуспішна спроба атаки біля Чарівного.

Загострилася ситуація на Оріхівському напрямку. З початку відбито дві атаки в районах Новоандріївки та Роботиного. Сім атак противника в районах Новоданилівки, Щербаки та Роботиного тривають. Також противник задіяв авіацію у районі Кам’янського.

На Придніпровському напрямку ворог безуспішно двічі атакував наших оборонців поблизу Кринок.