Сили оборони відбивають атаки російських окупантів на східних напрямках і наступають на південних.

Війська РФ зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось близько 30 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 липня.

Зазначається що на Куп’янському та Лиманському напрямках противник завдав авіаційних ударів та здійснював обстріли.

На Бахмутському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки окупантів в районі Богданівки, а на Авдіївському - в районі Невельського. 

На Мар’їнському напрямку, попри ворожі авіаційні удари та вогонь артилерії, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Незважаючи на це, українська армія продовжує ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюється на досягнутих рубежах, здійснює заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала семи ударів по районах зосередження особового складу ворога. Також було знищено два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога.

У Генштабі наголосили, що протягом доби 19 липня росіяни задіяли для масованого ракетно-авіаційного удару по території України 16 крилатих ракет морського базування Калібр, вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет Онікс, керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed.