Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, штурмові дії на Бахмутському напрямку.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 3 жовтня.

Протягом доби на фронті відбулось 26 бойових зіткнень. Ворог завдав три ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснив 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій українських військ та населених пунктів. 

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили близько 10 атак росіян в районі Макіївки Луганської області. На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області. 
 

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки окупантів в районі Первомайського Донецької області. На Мар’їнському напрямку ЗСУ успішно відбили 10 атак в районі Мар’їнки Донецької області та атаку в районі Красногорівки Донецької області. 

 

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири - по зенітно-ракетним комплексам противника.


Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 20 артилерійських засобів росіян.