Авіація сил оборони за минулу добу завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу.

Протягом минулої доби зафіксовано 63 бойових зіткнення. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому в Facebook у суботу, 9 березня.

Ворог завдав вісім ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ворог тричі атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Синьківка та Кислівка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили п'ять атак противника в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили дев'ять атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито вісім атак противника в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Українські захисники збили 12 з 15 запущених російськими окупантами БпЛА типу Shahed.