Росіяни спрямовують основний штурмовий натиск на півночі Авдіївки, щоб перерізати головну логістичну артерію й забезпечити "оперативне оточення міста".

В Авдіївці Донецької області бойові зіткнення відбуваються уже в межах міської забудови. Цю інформацію сьогодні, 8 лютого, в ефірі телемарафону підтвердив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій, пише Інтерфакс-Україна.

"Усі журналісти запитують, і я можу підтвердити, що так: бойові зіткнення відбуваються вже не тільки в приватному секторі на півночі міста, а й у межах міської забудови. Задум противника очевидний: він намагається відрізати українські сили, зайшовши між Авдіївським коксохімічним заводом і кар'єром", - сказав Лиховій.

Речник додав, росіяни спрямовують основний штурмовий натиск на півночі Авдіївки, щоб перерізати головну логістичну артерію й забезпечити "оперативне оточення міста".

Лиховій зазначив, що ситуація в Авдіївці складна, але контрольована, і українські захисники активно протидіють задуму ворога.

Повідомляється також, що в операційному районі ОСУВ Таврія ворог зосереджує основні зусилля на новопавлівському, авдіївському й оріхівському напрямках.