Ворожий удар по агропідприємству в Одеській області був здійснений у дві хвилі. Влучання сталося фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги. Про це у п'ятницю розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

«Ворог продовжує терор, і терор, безперечно, пов'язаний із "зерновою угодою"… Цієї ночі ворог поцілив у агропідприємство на Одещині, де намагався знищити запаси зерна, безпосередньо ангари із його збереженням, і підприємство там, де зберігалась сільськогосподарська техніка», - розповіла Гуменюк.

Вона повідомила, що ворог атакував ракетами типу «Калібр», вивівши на чергування ракетоносій посеред ночі і спрямувавши ракети дуже складним курсом із використанням особливості рельєфу, зокрема, особливостей самої водойми - Чорне море.

«Дуже низька висота і максимальне наближення прямування ракет до державного кордону України. Влучання відбулося фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги, оскільки виявлення ракет в таких обставинах дуже складне, як виявили, одразу повідомили, але саме у цей момент і відбулось влучання. Підступність ворога у тому, що удар був спрямований у дві хвилі…» - зазначила Гуменюк.

Російські війська у ніч на 21 липня вчетверте за тиждень атакували Одеську область, є влучання у термінали з зерном, знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю, відомо про двох постраждалих.