Українські воїни й надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра та завдають противнику значних втрат.


Авіація Сил оборони протягом доби завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох зенітно-ракетних комплексах противника. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в середу, 10 квітня.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та трьох засобах протиповітряної оборони окупантів. 

Протягом минулої доби відбулося 83 бойових зіткнення. Загалом війська РФ завдали 11 ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснили 149 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку захисниками відбито три атаки противника в районах населених пунктів Кислівка, Іванівка Харківської області та Андріївка Луганської області. На Лиманському напрямку відбито три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.

 

На Бахмутському напрямку відбито 29 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де росіяни намагалися вибити наші підрозділи із займаних рубежів.
 

На Авдіївському напрямку відбито 14 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Уманське Донецької області. 
 

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне де ворог, 28 разів намагався прорвати оборону.
 

На Оріхівському напрямку окупанти п'ять разів атакували позиції ЗСУ в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.
 

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив безуспішну атаку позицій наших військ.
 

Водночас воїни ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.