Влучання ракети рф у судно під прапором Ліберії на Одещині 8 листопада свідчить про погану тактику застосування зброї російським льотчиком. Про це йдеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

8 листопада цивільне вантажне судно під ліберійським прапором, імовірно, Kmax Ruler, було уражене російською протирадіолокаційною ракетою в порту «Південний» Одеської області. Зазначається, що найімовірніше, це була ракета повітряного базування Х-31 (AS-17 KRYPTON).

Загинув пілот порту, три члени екіпажу і працівник порту дістали поранення. Міністр інфраструктури України заявив, що судно завантажувалося залізною рудою, призначеною для стратегічного союзника росії - Китаю.

Як зазначають у британській розвідці, AS-17, ймовірно, використовувалась для ураження українських військових радарів у цьому районі.

«Існує реальна можливість того, що ракета AS-17, запущена з повітря, за відсутності сигнатури військового радара, потрапила на радар цивільного судна. Якщо це так, то це свідчить про погану тактику застосування зброї з боку російського пілота», - вказали у розвідці.