Фігуранти у Сімферополі готували підрив автомобіля, що належить одному з представників органів "влади Криму".

Затримано трьох росіян, які нібито за завданням СБУ готували теракт щодо представника влади Криму. Про це повідомляє ФСБ РФ, передають росЗМІ.

Зазначається, що фігуранти у Сімферополі готували підрив автомобіля, що належить одному з представників органів "влади Криму".

За даними ФСБ, у підозрюваних виявлені та вилучені радіокерований саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з допрацьованої протитанкової протибортової міни DM22 виробництва Німеччини з зарядом бризантної речовини на основі гексогену масою 1,9 кг, а також радіопередавальний пристрій, триніжний верстат для розміщення пускового пристрою міни в напрямку стабілізатор міни; СВУ осколково-фугасної дії, що складається з брикету пластичної вибухової речовини зарубіжного виробництва на основі гексогену С-4 масою 3,05 кг, електродетонатора та радіореле; виконавчий пристрій ініціації (дистанційний підривник за DTMF-кодом), що передбачає підключення мобільного телефону.

Порушено кримінальні справи про замах на скоєння теракту та про незаконний обіг вибухівки. Затриманих заарештували на два місяці.