Зараз знищується російська військова та складська інфраструктура, а також наносяться удари по незаконним об'єктам на кшталт Кримського мосту, пояснив Михайло Подоляк.

Українські військові зараз виконують три ключові задачі під час попередньої підготовки до деокупації Криму. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в четвер, 14 вересня.

За його словами, необхідно відкрити небо над півостровом, щоб мати можливість активно знищувати російські військову та складську інфраструктуру. Для цього знищуються протиракетні комплекси та системи ППО, в тому ж числі й Тріумф, як сьогодні біля Євпаторії.

Також необхідно припинити безперервне постачання ресурсів і резервів в зону активних бойових дій. Для цього знищується транспортна логістика росіян і незаконні об'єкти на кшталт Кримського мосту у Керченській протоці.

Окрім того, необхідно вигнати залишки Чорноморського флоту РФ з територіальних вод Криму та відновити статус Чорного моря як моря зовнішньої юрисдикції. Для цього знищуються російські військові кораблі.