Представники КРЦ неодноразово на міжнародних майданчиках інформували міжнародне співтовариство про кричущі факти порушення прав людини в Криму.

За час окупації Криму на півострові через політичні репресії РФ загинуло 60 людей, 28 з яких - кримські татари. Про це в п’ятницю, 22 березня, повідомив Кримськотатарський ресурсний центр.

"Після окупації Криму Російською Федерацією зникнення, викрадення та вбивства людей стали регулярною практикою. За даними Кримськотатарського ресурсного центру, зафіксовано 60 загиблих за період окупації Криму, 28 з яких - представники кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні.

Серед загиблих КРЦ виділяє кілька категорій: жертви політичних репресій (четверо загиблих, троє - кримські татари), жертви дискримінації (13 загиблих, 11 - кримські татари), жертви терору (30 загиблих, 8 - кримські татари) і жертви поліцейського свавілля (13 загиблих, шестеро - кримські татари).

Зазначається, підконтрольна Кремлю кримська "влада" створює лише видимість розслідування цих випадків, незважаючи на те, що відповідно до Резолюції ГА ООН A/RES/71/205 Росія названа державою-окупантом і на неї покладено відповідальність за дотримання прав людини на цій території.

Представники КРЦ неодноразово на міжнародних майданчиках інформували міжнародне співтовариство про кричущі факти порушення прав людини в Криму.

"Ми засуджуємо арешти, затримання, викрадення та вбивства людей, які використовуються в Криму як спосіб тиску і залякування корінного кримськотатарського народу і проукраїнських активістів", - наголосили в КРЦ.