Починаючи із 2014 року, до окупованого Росією Криму переїхали 800 тисяч росіян, натомість близько 100 тисяч українців змушені були виїхати з півострова.

Після того, як Крим буде деокуповано від російських загарбників всі топчиновники, які ухвалювали управлінські рішення на користь окупантів, і ті, хто порушив присягу, будуть притягнуті до відповідальності. Про це заявила у неділю, 10 грудня, постійний представник президента України в Криму Таміла Ташева в інтерв'ю порталу Дрон.

"Це топчиновники, які ухвалювали управлінські рішення. Це ті, хто зрадив присягу: весь правоохоронний і суддівський блок, військові. Низка пропагандистів - на це є окрема стаття в українському законодавстві. Ті, хто працював на низових позиціях, - ми ще думаємо, яку вони понесуть відповідальність", - сказала Ташева.

Ташева зазначила, що за час окупації в Крим приїхало багато росіян. Вона ж підкреслила, що усі вони є "учасниками злочину колонізації території".

"Усі вони мають виїхати з території півострова до моменту звільнення. В іншому разі українські міграційні органи ухвалюватимуть індивідуальні рішення щодо цих осіб", - додала постпред.

Вона додала, що Київ не вважає усіх, хто залишився у Криму винними, але ті, хто винен будуть притягнуті до відповідальності.

"Будь-яке зло має бути покаране, щоб воно не повторювалося", - підкреслила вона.