Посадовець на початку окупації півострова зостався в Сімферополі та перейшов на бік російських загарбників.

Військові контррозвідники Служби безпеки України зібрали доказову базу на В’ячеслава Харєва - колишнього заступника начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України, який зрадив присязі. Нині зрадник командує придушенням партизанського руху в Криму. Про це повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі в середу, 9 серпня.

"Під час захоплення українського півострова посадовець залишився у Сімферополі та перейшов на бік російських загарбників. За це окупанти призначили його "начальником штабу головного управління військ росгвардії по республіці Крим та м. Севастополь" і присвоїли звання "генерал-майор", - ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, з кінця лютого 2022 року Харєв командував підрозділами, які брали участь у захопленні частини Запорізької та Херсонської областей. Зрадник на своїй "посаді" безпосередньо виконує завдання окупантів щодо придушення опору на території півострова.

Зловмисник організовує масові репресії, в ході яких російські силовики викрадають людей з їхніх помешкань або прямо посеред вулиці та ув’язнюють до російських тюрем. Зокрема, мова про українських патріотів, які чинять супротив агресору в Криму, .

"Ворог намагається залякати мешканців Криму, зламати їхній супротив та змусити співпрацювати на користь країни-агресора", - зазначає СБУ.

Харєву на підставі зібраних доказів прокуратурою Автономної Республіки Крим та міста Севастополь повідомлено про підозру за статтею Державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).

Зловмисник поки що перебуває на тимчасово окупованій частині України, тому нині тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.