Росіяни збільшують корабельне угруповання навколо Кримського мосту, щоб не допустити його ураження.

Кримський міст російських агресорів через Керченську протоку працює в обмеженому режимі і не забезпечує повноцінної логістики. Про це сказала керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Дим розвіявся, але це йому (мосту – ред.) не допомогло… Міст поставлено на провітрювання, тому він то закривається, то відкривається і працює не на повну потужність", – заявила Гуменюк.

За її словами, деякі автомобільні смуги функціонують, але в обмеженому режимі і лише для легкового транспорту. А залізниця працює за спеціальним режимом і дуже обмежено.

"Максимально потужна мостова артерія не забезпечує повноцінної логістики, як і інші "хворі" мости – Чонгарський і Генічеський, вони не можуть забезпечувати повноцінну потребу ворога в логістиці та постачанні", – додала Гуменюк.

Вона повідомила, що зараз росіяни збільшують корабельне угруповання навколо Кримського мосту, щоб не допустити його ураження. Вони час від часу влаштовують навчання і задимленя навколо цього об'єкту.

Також росіяни спеціально затримують рух суден у Керченській протоці для того, щоб вони були своєрідною буферною подушкою для загородження їх корабельного угруповання. За словами Гуменюк, може бути від 30 до 50 суден накопичено в так званому районі очікування, де вони проводять фільтраційні заходи, нібито перевіряючи судна на перевезення військових ватажів.