Росія продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання окупаційного корпусу, зазначив Андрій Юсов.

Російські агресори дійсно будують залізницю у тимчасово окуповани Крим і вона є "значущою ціллю" для українських військових. Про це сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону у четвер, 21 березня.

"Це серйозний виклик. Серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони – це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само", – зазначив він.

Юсов нагадав, що Росія продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання окупаційного корпусу. Ворога не влаштовує ситуація з Кримським мостом і його пропускні обсяги, тому вони намагаються посилити залізничне сполучення.

Представник ГУР запевнив, що "відбувається протидія цим планам". А у відповідь на запитання, чи вдасться ворогу закінчити будівництво залізниці до Криму окупованим півднем України, сказав, що "це завдання".

"Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати", – додав Юсов.