Якщо європейці хочуть перемоги України, їм слід "надати більше допомоги і швидше", вважає глава дипломатії ЄС.

Європа повинна посилити свою допомогу Києву, якщо не хоче, щоб Путін переміг. Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель в інтерв'ю іспанській газеті El País, яке було опубліковане у неділю, 25 лютого.

На його думку, результат війни в Україні може вирішитися найближчими місяцями.

"Путін і Трамп ще не перемогли, але вони можуть перемогти", - вважає Боррель, тому "Європа має прокинутися".

Голова дипломатії ЄС, зазначив, що країни Євросоюзу надали Україні "цивільної, військової, економічної та гуманітарної допомоги" вже більше, ніж США. Однак, якщо європейці хочуть перемоги України, їм слід "надати більше допомоги і швидше".

Дипломат заявив, що європейські країни не беруть безпосередньої участі у війні в Україні і тому "не до кінця розуміють" важливість того, що відбувається.

"Росія - недемократичний режим, здатний знищувати своїх опонентів, таких як Навальний, або ліквідувати перебіжчиків на європейській землі. Чи хочемо ми, щоб він з'явився на порозі Європи і контролював 36% світового ринку зерна?" - запитує глава європейської дипломатії.

Боррель наголосив, що Європі вже час би "прокинутися" й усвідомити, в якому небезпечному світі вона існує. Також він закликав європейців узяти на себе відповідальність і підвищити власну обороноздатність, щоб бути готовими "до будь-яких вірогідностей".