В Єврораді вважають, що курс дій грузинського уряду суперечить цінностям і принципам, на яких ґрунтується Європейський Союз.

Саміт Європейської Ради у четвер, 17 жовтня, оголосив про фактичне призупинення вступу Грузії до Європейського Союзу. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Євроради.

Зазначається, що Європейська Рада підтверджує готовність ЄС підтримувати грузинський народ на його європейському шляху. Водночас там знову висловлили своє "серйозне занепокоєння" щодо курсу дій грузинського уряду, який суперечить цінностям і принципам, на яких ґрунтується Європейський Союз.

"Європейська Рада нагадує, що такий курс ставить під загрозу європейський шлях Грузії і де-факто зупиняє процес вступу до ЄС. Вона закликає Грузію провести демократичні, всеосяжні і стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції. Європейська Рада продовжуватиме уважно стежити за розвитком ситуації", – йдеться в документі.

Окрім того, у Єврораді очікують що майбутні парламентські вибори в Грузіх будуть вільними і чесними, та проводимуться відповідно до міжнародних стандартів і з безперешкодним доступом для міжнародних і національних спостерігачів за виборами.