У десятий пакет, на думку України, мають увійти перегляд цінової стелі на російську нафту, блокуючі санкції проти виробництва російських ракет і безпілотних літальних апаратів.

Україна передала європейським партнерам перелік російських компаній, залучених до виробництва ракет, для включення їх у черговий санкційний пакет. Про це на спільному засіданні уряду України і Європейської комісії заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

"До десятого пакета, на думку України, мають увійти перегляд цінової стелі на російську нафту, блокуючі санкції проти виробництва російських ракет і безпілотних літальних апаратів. Я надіслав листа моєму колезі Жозепу Боррелю з конкретними пропозиціями України і переліком російських компаній, залучених до виробництва російських ракет", – сказав Кулеба.

Голова МЗС також зазначив, що Україна вдячна партнерам за надання систем протиповітряної оборони, які дають змогу збивати ракети, але потрібно максимально "придушити" можливість Росії їх виготовляти.