Міністр Дмитро Кулеба назвав це рішення потужною і своєчасною демонстрацією європейської єдності та рішучості в досягненні спільної перемоги.

Постійні представники країн Євросоюзу підтримали збільшення на 5 млрд євро фінансування Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї для Україні. Про це повідомило бельгійське головування в Раді ЄС у Twitter (Х) в середу, 13 березня.

"Посли ЄС досягли принципової згоди щодо реформування Європейського фонду миру, щоб підтримати Україну з бюджетом у 5 млрд євро на 2024 рік", – йдеться в повідомленні.

Вказано, що Євросоюз і надалі рішуче налаштований надавати тривалу підтримку Україні та "гарантувати, що країна отримає військову техніку, необхідне їй для самозахисту".

Угоду привітав очільник МЗС Дмитро Кулеба. На його думку, "це ще одна потужна і своєчасна демонстрація європейської єдності та рішучості в досягненні нашої спільної перемоги".

"Ми з нетерпінням очікуємо ухвалення остаточного рішення на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ", – додав міністр