Прем'єр-міністр Угорщини не заблокував рішення, а просто вийшов із зали, що дало можливість іншим депутатам проголосувати одностайно.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вийшов із зали засідань Євроради, коли лідери країн-членів ЄС ухвалювали рішення про початок переговорів про вступ України. Про це пише The Guardian.

"Угорщина вважає, що ЄС ухвалив погане рішення щодо початку переговорів з Україною, ми не хочемо в цьому брати участь", - заявив Орбан.

Guardian зазначає: Угорщина вирішила, що "26 країн ЄС можуть іти своїм шляхом".

Орбан також розмістив у себе на Facebook відео, яке підписав: "Угорщина не хоче брати участь у цьому поганому рішенні" і повторив свою позицію про те, що Україна не готова розпочати переговори про вступ до ЄС, і починати переговори про вступ з Києвом за нинішніх обставин "нераціонально".

Високопоставлений європейський дипломат повідомив журналістам, що Орбан не заблокував рішення, а просто вийшов із зали, що дало можливість іншим депутатам одноголосно ухвалити рішення, пише Радіо Свобода.

 "Орбана під час голосування не було. Рішення ухвалено 26 лідерами. Орбан міг делегувати когось замість себе, щоб заблокувати рішення, але він цього не зробив. Ухвалене рішення є абсолютно законним з точки зору процедури. Орбан мав 100 варіантів заблокувати початок перегорів, але він цього не зробив - ні сам, ні через когось ним делегованого, а просто залишив раніше зал. Рішення цілком легітимне щодо початку переговорів", - сказав представник ЄС.