Європейський Союз у межах місії військової допомоги займеться підготовкою удвічі більшої кількості українських військових - 30 тисяч осіб замість 15 тисяч.

Про це оголосив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у Twitter за підсумками зустрічі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, пише УНН.

"росія повернула війну до Європи, але Україна продовжує чинити опір. Радий повідомити прем'єр-міністру Денису Шмигалю, що місія військової допомоги ЄС EUMAM підготує додатково 15 000 українських солдатів, довівши загальну кількість навченого EUMAM персоналу до 30 000 осіб", - написав Боррель.

Згідно з оприлюдненою головним дипломатом ЄС інфографікою, забезпечать "спеціалізоване навчання, а також технічний інструктаж для нової тхніки, включно з танками Leopard 2".

"Також прем'єр-міністру було оголошено, що ЄС надасть 25 мільйонів євро на підтримку зусиль щодо розмінування у районах, що перебуваюь під загрозою зникнення. Захист цивільних осіб та їх засобів для існування є пріоритетом", - зазначив Боррель.