Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан працює на Володимира Путіна та його дії з дестабілізації Євросоюзу необхідно зупинити, вважає депутат.

Депутатка Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене заявила, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан, очевидно, працює на Володимира Путіна і не представляє справжньої волі угорського народу. Таким чином, він просто руйнує Євросоюз зсередини. Вона закликала позбавити Угорщину права голосу в Європейському Союзі. Про це у неділю, 17 грудня йдеться на відео, розміщеному фракцією Європейської народної партії (EPP Group) у соцмережі Х (Twitter).

"На кого працює Орбан? На Путіна. І чому ЄС не робить нічого, щоб зупинити його? Хіба ви не бачите, як ЄС руйнують зсередини? На жаль, інструменти, щоб зупинити його занадто слабкі. Ця відповідь розчаровує, бо люди хочуть бачити ефективний ЄС. Так не може більше продовжуватися", - сказала політикиня.

Вона закликала знайти юридичні інструменти, щоб позбавити Орбана права голосу. 

"Я не вірю, що угорська нація, яка була для всіх прикладом із 1956 року, хоче, щоб Росія перемогла", - додала Юкнявічене.

 

Вона підкреслила, що наступний тиждень стане для всіх членів ЄС непростим, але "необхідно пройти всі екзистенційні випробування. Ворог, який несе загрозу не лише Україні, а й іншим європейським країнам, не може здобути перемогу".