З квітня 2022 року жінка погодилася на прохання свого сина - представника НЗФ "ДНР" надавати розвіддані про Збройні Сили України на території міст Костянтинівки та Дружківки.

Заарештовано жінку, яка передавала своєму сину на окуповану територію дані про переміщення ЗСУ та військові шпиталі. Про це в п'ятницю, 23 лютого, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

"За даними слідства, з квітня 2022 року жінка погодилася на прохання свого сина - представника НЗФ "ДНР" надавати розвіддані про Збройні Сили України на території міст Костянтинівки та Дружківки. Протягом року пенсіонерка самостійно збирала інформацію про пересування й розміщення техніки і особового складу військових", - йдеться в повідомленні.

Жінка подавала синові докладні звіти, ілюстровані фото й відео з результатами прильотів.

"Щоб допомогти армії рф "визволити" Донеччину, вона повідомила про обстріл стабілізаційного пункту, де рятували українських захисників. У своїх повідомленнях вона висловлювала ненависть до українських воїнів і правоохоронців. Крім того, агентка передавала дані про розташування командного пункту шифрувального зв’язку, укриття, вуличні патрулі й розпізнавальні знаки наших оборонців, а також передислокацію бійців бригади спецпризначення Азов", - повідомляють в ОГП.

Підозрювану взяли під варту.