Аналітики повідомили, що мова про контратаку 5 грудня на північ від Авдіївського коксохімічного заводу.

Збройні сили України контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу. Українські сили змусили російських окупантів відступити з двох передових позицій. Про це мовиться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські сили контратакували під Авдіївкою 5 грудня і нещодавно здійснили підтверджене просування вперед, зазначили аналітики. 

Український військовий спостерігач заявив 5 грудня, що ЗСУ контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу і змусили російські війська відступити з двох передових позицій.

Російські війська все ж таки продовжують наступальні операції під Авдіївкою і також досягли певних підтверджених успіхів, зазначили в ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 5 грудня, вказують на те, росіянам вдалось просунутись упродовж ділянки залізничної лінії на північ від Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 4 грудня, вказують на те, що російські війська також просунулися на південь від терикону в Авдіївці.

За словами російських військових блогерів, 4 та 5 грудня тривали позиційні бої біля Красногорівки (4 км на північний схід від Авдіївки), а також, що російські війська відновили штурми біля Невельського (14 км на південний захід від Авдіївки).

Вони також стверджують, що українські війська контратакують біля Степового і тиснуть на російську оборону з напрямку Новокалинового.