Протягом доби відбулося 87 бойових зіткнень. Найбільше атак окупантів відбито на Авдіївському та Лиманському напрямках.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 87 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п'ятницю, 19 січня.

 

Загалом ворог завдав ракетний та 16 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку українськими захисниками відбито шість атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону.

 

На Лиманському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак біля Тернів Донецької області та ще 15 атак поблизу Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області, де противник намагався прорвати оборону.
 

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки в районах Андріївки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. 
 

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 14 атак ворога в районі Авдіївки та ще 17 атак південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. 
 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку загарбники, за підтримки авіації, шість разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. 
 

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку захисниками відбито дві атаки західніше Вербового Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення. 

 

Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмів позицій наших військ.
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби противника.