Українські захисники займають в місті позиції на висотах, тому ворогу дуже складно наблизитися, пояснили в Нацгвардії.

Сили оборони України перебувають на висотах в Авдіївці. Вони займають панівні позиції, тому ворогу дуже складно наблизитися. Про це повідомили в Національній гвардії України (НГУ) на своїй Facebook-сторінці в четвер, 29 червня.

"Противник все ж намагається просуватися в сторону міста, але ближче ніж на шість кілометрів ворог своєю технікою не підходить. Зараз окупанти намагаються наступати лише піхотою, яку наші розвідники бачать і оперативно їх знищують. Як результат: доходять до наших позицій декілька окупантів з піднятими руками", - йдеться в повідмоленні.

Противник відрізаний од своїх логістичних вузлів, тому окупанти не можуть себе безпечно почувати на цьому відрізку фронту.

"До повномасштабного вторгнення тут базувалися наші війська, це була найближча точка до Донецька. А сьогодні - це один із найважчих відрізків фронтів, бо ворог на цьому напрямку окопувався та готувався дев'ять років", - пояснили в Силах оборони.

Українські захисники розуміють, що "тримати лінію та ще й вибивати тут ворога треба не силою, а хитрістю та винахідливістю".

У Нацгвардії нагадали, що попри постійні обстріли російських військ, в Авдіївці, що знаходиться за 20 кілометрів від Донецька, все ще перебувають понад 3000 жителів.