Ватажок російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин використовує повідомлення про ситуацію в місті Соледар Донецької області для зміцнення репутації своєї компанії як ефективної бойової сили.

Як зазначили аналітики Інститут вивчення війни (ISW) в свіжому звіті, найманці ПВК "Вагнера" заявили про захоплення території в межах Соледара. У зв'язку з цим, за даними Інституту, багато російських джерел обговорювали цей успіх у світлі того, що бійці "Вагнера" можуть оточити Бахмут.

Аналітики зазначили, що в соцмережах "гуляли" кадри, де видно, що  "вагнерівці" беруть участь у бою біля будівлі міської адміністрації в центрі Соледара. Деякі російські блогери зазначили, що сили ПВК "Вагнер" проводять поквартальне просування
В ISW нагадали, що 9 січня Пригожин підкреслив, що "виключно" підрозділи "Вагнера" займають позиції в Соледарі, та зазначив, що на даний час його найманці ведуть бої за будівлю міської адміністрації.

Аналітики ISW вважають, що Пригожин використовуватиме як підтверджені, так і сфабриковані успіхи ПВК "Вагнер" в Соледарі та Бахмуті для просування своєї компанії як єдиного російського угруповання в Україні, здатного досягти успіхів.