Попри поширену думку найскладніше було протистояти не "вагнерівцям", а спеціальному бойовому підрозділу ГРУ РФ.

У жорстоких боях в Бахмуті російські війська час від отримували перевагу над українськими захисниками, але попри поширену думку це не була заслуга "вагнерівців". Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан" ГУР Міноборони Олександр "Лютий".

"Там ми зустрілись зі спеціальним бойовий підрозділ ГРУ РФ. Вони прибули до Бахмута у першій половині січня. Вогневий контакт у нас був на відстані 5-10 метрів. Грубо кажучи, вони від нас сиділи через забор. Це був найближчий контакт з ворогом у моєму досвіді. Наша арта нас всіляко підтримувала, але у противника була кількісна перевага, міни просто сипались градом одна за іншою", - розповів Олександр.

Саме цих бійців "Лютий" вважає чи не найсильнішим противником, тобто одним з найбільш небезпечних угруповань у ворожій армії.

Командир наголошує, що підрозділ "грушників" у Бахмуті налічував кілька сотень людей, які різко виділялися на тлі інших росіян.

 Командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР "Артан" Олександр "Лютий". Фото: РБК-Україна

 

"Головним чином це саме вони і продавлювали наші позиції у Бахмуті. У них, як і у нас, не було жодних розпізнавальних знаків чи документів при собі. Але вони контрастували на тлі інших. У разі відступу з позицій вони відразу намагались забирати і своїх поранених, і "200-х". Там же були і "вагнерівці". Але ти знав, що від них очікувати. Але от коли підключились ГРУ, то було складно, оскільки вони показали ще більшу результативність, ніж професійні "Вагнера", - пояснив співрозмовник.