У середньому в день з міста, яке намагаються захопити росіяни, зголошуються виїжджати 3-6 людей.

 

В Авдіївці Донецької області зараз залишається 1230 людей, а кількість охочих виїхати з міста зменшилася. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

 

"Вчора нам вдалося вивезти п'ятеро людей. Станом на ранок сьогодні в місті залишається 1230 людей. Звичайно, це багато. Останнім часом бачимо зменшення бажаючих виїжджати. У середньому в день зараз зголошуються виїжджати 3-6 людей. За період загострення на нашому напрямку виїхало понад 350 людей", - зазначив він.

 

За словами чиновника, жителі Авдіївки живуть у підвалах багатоповерхових та приватних будинків. Є непоодинокі випадки, коли мешканці перебувають у своїх квартирах.

 

"Ворог проводить багато активностей на нашому напрямку. Це десятки атак протягом доби, але наші хлопці не дають їм десь закріпитися. Якщо їм навіть вдається десь трохи просунутися, то одразу відпрацьовує артилерія, міномети та реактивна артилерія. Тобто жодного якогось серйозно закріплення у ворога немає. Смуга оборони навколо нашого міста тримається", - додав Барабаш.

 

Начальник МВА також розповів, у боях за місто росіяни використовують багато так званих "м’ясних штурмів". До них долучають мобілізованих та групи Шторм-V і Шторм-Z, які перед тим проходять вишкіл.