Бійці бригади перебувають в Авдіївці вже 12 днів і займають смугу всередині міста, де тривають маневри ЗСУ.

На одній з ділянок у місті Авдіївка бійці 3 окремої штурмової бригади в оточенні ворога. Про це сказав заступник командира підрозділу Родіон Кудряшов в коментарі для Радіо Свобода в п’ятницю, 16 лютого.

 

За його словами, це так зване "кільце" вдається розривати.

"Є змога це, скажімо так, внутрішнє кільце розкрити за допомогою ударно-штурмових дій. В принципі в нас на сьогодні це виходить", – запевнив Кудряшов.

Він уточнив, що бійці 3 ОШБр перебувають в Авдіївці вже 12 днів і займають смугу всередині міста, де тривають маневри ЗСУ.

"Є певні етапи цих дій. Перше, нам доводиться відходити з позицій, тому що їх просто рівняють з землею, тобто позиція зруйнована, і наші військовослужбовці відходять на більш вигідні позиції для того, щоб утримувати лінію оборону. Також у деяких випадках ми не бачимо доцільності в утриманні тих чи інших позицій всередині міста і теж переходимо на більш вигідні позиції для того, щоб більш якісніше чинити опір", – сказав Кудряшов.

Він також прокоментував заяви окупантів про те, що їм нібито вдалося захопити укріпрайон Зеніт. За його словами, що це більше психологічний вплив, а росіяни не мають там потужних позицій.

У свою чергу 110 окрема механізована бригада, яка обороняє Авдіївку з початку повномасштабної війни, зазначає, що противник кидає на місто колосальні сили.

"Проти нас – більше 12 окремих з'єднань противника. Бригади, полки, окремі підрозділи спеціального призначення. Наші хлопці в нелюдських умовах під щохвилинними артилерійськими обстрілами, під постійними авіаційним бомбардуванням виконують поставлені задачі", – повідомила бригада на своїй сторінці у Facebook.