Українські військові витісняють російських загарбників із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.


В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районах Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 13 вересня.

Війська РФ і надалі ігнорують закони та звичаї війни, використовують тактику терору, здійснюють обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Протягом доби ворог завдав одного ракетного та 80 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  


Протягом доби на фронті відбулось 24 бойових зіткнення. "Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - йдеться в повідомленні.
 

Зазначається, що на Куп’янському напрямку українські захисники успішно відбили атаку противника північно-східніше Берестового Харківської області. На Лиманському напрямку росіяни наступальних дій не вели, вони продовжують перегрупування військ.
 

На Бахмутському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Богданівки Донецької області. На Мар’їнському напрямку протягом доби українські військові успішно відбили понад 10 атак ворога в районі Мар’їнки. 
 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.



"В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районах Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах", - зазначили у Генштабі.
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два - по зенітно-ракетним комплексам росіян. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, 10 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та станцію РЕБ противника.