Інформаторка російської спецслужби намагалась виявити і передати агресору місця базування та переміщення військової техніки ЗСУ поблизу Бахмута, на підставі зібраних доказів суд визнав її винною та призначив 10 років за ґратами, повідомляє СБУ, пише УНН.

Мешканку Дружківки Донецької області у липні 2022 року залучив до співпраці представник фсб рф. Колаборантка спілкувалась з ним через месенджер, передавала розвіддані у вигляді текстових повідомлень і скріншотів з «Google Maps», на яких позначала українські об’єкти поблизу Бахмута.

При затриманні у зловмисниці виявлено мобільний телефон із доказами листування. На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) і призначив 10 років тюремного ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.