Таку тактику війська Росії використовують, щоб підібратись непомітно до позицій українських захисників.


Російські війська в районі Авдіївки Донецької області стали застосовувати тактику, яка передбачає створення тунелів. Також на фронті помітили використання солдатами РФ спеціальних машин дистанційного керування для доставки боєприпасів. Про це в ефірі телемарафону розповів речник 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь.

 

"Підривають тунелі поближче до наших позицій. По-перше, у плані маскування, по друге, щоб десь виринути поближче до наших позицій неочікувано… І також наші розвідники зафіксували використання росіянами роботизованих машинок, які виконують функцію таких транспортних машин дистанційного керування, боєкомплект підвозять", - повідомив він.

Коцуконь уточнив, що йдеться не про зовсім маленькі машинки на радіокеруванні, а спеціальні більші засоби, які можуть перевозити більш значну вагу.

 

Військовий додав, що в армії РФ ще достатньо ресурсу на Авдіївському напрямку. Там щодня тривають дуже запеклі бої, відбуваються інтенсивні атаки з боку ворога.

 

"Щодня вони (росіяни - ред.) кидають усе нові й нові сили на штурми. Як особовий склад, так і бронетехніку, авіацію, артилерію. Тобто резервів у них вистачає. І щодня вони ходять у штурми з метою, по-перше, перерізати шляхи постачання до Авдіївки, або, хоча б, узяти її під вогневий контроль і, відповідно, з подальшим повним оточенням міста", - уточнив він.

 

На його думку, зараз ЗСУ на цій ділянці фронту "просто в нелюдських умовах тримають позиції" під шквалом вогню, завдаючи дуже відчутних втрат росіянам.