Таким чином росіяни намагаються відтягнути на Луганщину українські війська з тих ділянок фронту, де вони мають успіхи.


У Луганській області російські окупанти збільшують свою присутність і намагаються відтягнути Сили оборони з ділянок фронту, на яких українські воїни мають успіх. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram 13 серпня.

"По селах уздовж лінії фронту відкривають вогонь окупанти. Невське і Білогорівка - їхні щоденні цілі. Там вони збільшили тиск із повітря, завдавши авіаційних ударів. Загалом вже декілька тижнів росіяни збільшують свою присутність, намагаючись відтягнути на Луганщину наші війська з тих ділянок фронту, де ми маємо успіхи. Українські захисники мужньо протидіють усім намірам ворога", - розповів він.

 

За словами глави ОВА, наразі через багатомільйонні борги під загрозою знеструмлення перебувають шахти Довжанська та навколишніх населених пунктів.

 

"Зокрема, місцеве об’єднання Східвугілля уже відключено від живлення. Сплачувати підприємствам нічим, оскільки вугілля з шахт вивозять на територію РФ, а гроші звідти не надходять. Окупаційна адміністрація міста та так званої ЛНР зберігають мовчання", - додав Лисогор.