На частині окупованої Луганської області загарбники відключили мобільний зв'язок та інтернет від місцевих операторів. Про це повідомляє Луганська ОВА, передає УНН.

«Дев’ять днів тому, оголосивши боротьбу з партизанським рухом, загарбники на Луганщині відключили послугу мобільного інтернету у місцевого оператора», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у багатьох жителів області ця послуга почала зникати за декілька днів до оголошеної дати.

«Розмір абонплати у лютому, до речі, залишився незмінним, незважаючи на виключення. Не зменшать її й у березні. Учора окупанти пішли далі, взагалі відключивши у частині регіону мобільний зв'язок. Поки що кажуть про аварію на магістральних лініях. Яка, судячи з територій, де зникло покриття, «сталася» одночасно в декількох місцях. Тепер немає зв’язку не те що з підконтрольною Уряду України територією, а й між сусідніми захопленими містами», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що тим часом на чоловіків в області окупаційна влада тисне «базою особистих даних військовозобов’язаних, що ухиляються від мобілізації», яку нібито склали на Луганщині.

«Кажуть, що до формування бази долучилися дільничні та активні громадяни, які повідомляли о чоловіках, що підлягають призову та ухиляються, на спеціальні телефони довіри.

Через значну кількість поранених бойовиків у приватну військову кампанію терміново набирають медичних працівників. Обіцяють грошове забезпечення більше, ніж у штурмовиків. Набір триватиме до 10 березня. Скільки саме їх потрібно – не розголошують. Звісно, що дуже багато», - йдеться в повідомленні.

Єдиний мобільний оператор, який діє у тимчасово окупованих районах Луганської області, відключив абонентам мобільний інтернет. Таким чином росіяни намагаються приборкати партизанський рух.

Українські мобільні оператор на Луганщині не працюють.