Окупаційні адміністрації у Луганській області передають списки власників паспортів рф до "військкоматів", повідомили у Луганській ОВА у Telegram, пише УНН.

"Так звані районні адміністрації окупантів на тимчасово захоплених територіях отримали вказівку передати списки власників російських паспортів до місцевих "військкоматів", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, відповідний наказ розіслало міністерство оборони рф. Його необхідно виконати до 18 квітня.

"Списки вимагають в електронному форматі. Також потрібно зібрати копії документів усіх працівників окупаційних адміністрацій та передати їх до місцевих “військкоматів”, - повідомили в ОВА.

При цьому на Луганщині продовжуються ворожі обстріли. 16 квітня артилерійських обстрілів з боку армії рф зазнали Стельмахівка, Невське і Білогорівка.

"Наші військові намагаються зменшити бойову активність ворога. Щодоби в противника спостерігаються відчутні втрати. Бо, незважаючи на перевагу росіян в особовому складі і в техніці, захисники України вправно розпоряджаються наявним озброєнням", - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.