Сили оборони на Бахмутському напрямку на південному фланзі продовжують наступальні дії та ефективно стримують наступ військ рф на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише УНН.

«Ситуація на сході складна, але ворогу не вдається досягнути поставлених цілей. Сили оборони  ефективно стримують наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках. На Бахмутському напрямку на південному фланзі наші війська продовжують наступальні дії», - написала Маляр у Telegram.

За її словами, ворожі війська робили марні спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки. Важкі бої тривають.

«Авдіївський і Мар’їнський напрямки неприступні для ворога. Скільки вони не намагаються там наступати, нічого не виходить. Але зупиняти їх там непросто. Наші мужні бійці щодня у важких боях та суцільних обстрілах боронять там Україну», - повідомила Маляр.

9 серпня речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов повідомляв, що українські військові продовжують наступальну операцію на східному та південному напрямках, зокрема, наступальні дії на південь від Бахмута і закріплюються.