Луганська ділянка фронту протягом березня потерпає від рекордних за кількістю щоденних ворожих артилерійських обстрілів. За добу по населених пунктах та позиціях українських військових росіяни спрямовують по 300-400 снарядів. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника Луганської ОВА Олексій Смирнов, слова якого наводить ОВА у Telegram, передає УНН.

«Протягом березня Луганська ділянка фронту потерпає від рекордних за кількістю щоденних артилерійських обстрілів. За добу по населених пунктах та позиціях українських військових росіяни спрямовують по 300-400 снарядів. Регулярна армія рф, яка намагається атакувати в нашому регіоні, несе втрати. Та єдине джерело поповнення після року війни в них – виключно свіжомобілізовані із різним рівнем підготовки», - розповів Смирнов.

Окрім того, повідомляється, що колись передові вугледобувні підприємства Довжанська окупанти поступово закривають.

«На шахті «Червоний партизан» у зміну спускаються лише по шість осіб. Більше працювати там нікому – основну частину гірників примусово мобілізували. Утім, як жити далі, окупаційна влада особливо не замислюється – вирішує завдання сьогодення. До прикладу, паспортизувати якомога більше людей до так званих «перших виборів», - ідеться в повідомленні ОВА.

Повідомляється, що зокрема, в Алчевську, Кадіївці та у населених пунктах поблизу цих міст консультаційні пункти з перекладу документів з української мови, що необхідно для отримання паспорту рф, із квітня відкриють у всіх школах, без виключення.

«Про рівень підготовки та оснащення цих пунктів говорить той факт, що при зверненні необхідно мати при собі 10 аркушів білого паперу формату А4», - зазначається в повідомленні.