Ворог жорстоко штурмує Авдіївку, перетворюючи її на руїни. Деякі мешканці, які довго не наважувалися на евакуацію, приймають рішення виїхати.

З Авдіївки Донецької області група поліцейських Білий янгол евакуювала два літніх подружжя і двох чоловіків у важкому стані. Крім того, правоохоронці дістали з-під плит зруйнованого будинку тіло загиблого. Про це у вівторок, 2 січня, повідомляє Нацполіція Донецької області.

"Ворог жорстоко штурмує Авдіївку, перетворюючи її на руїни. Деякі мешканці, які довго не наважувалися на евакуацію, ухвалюють рішення виїхати. Серед них - родина пенсіонерів. Будинок подружжя потрапив під обстріл, стеля впала на ліжко. Люди не постраждали. Їх відвезли на безпечну територію", - йдеться у повідомленні.

Ще одна літня пара погодилась на евакуацію, після вмовлянь доньки.

Крім того, поліцейські евакуювали місцевого мешканця, який зламав ногу, а дістатися лікарні не мав змоги. Виїхав разом з поліцейськими ще один місцевий, який внаслідок авіаудару дістав поранення. Стан чоловіка був важкий.

"Надавши першу медичну допомогу, поліцейський екіпаж швидко доставив пораненого до місцевої лікарні. Медики стабілізували постраждалого, щоб правоохоронці мали змогу довезти його до шпиталю", - розповідають правоохоронці.

Також Білі янголи дістали тіло загиблого місцевого чоловіка з-під завалів.

"Родина перебувала в квартирі на другому поверсі багатоповерхівки, коли керована авіабомба влучила в будинок. Жінка залишилася живою, її матір отримала важкі поранення, а чоловік загинув", - розповіли в МВС. 

Поліція Донеччини закликала мешканців Авдіївки не зволікати і евакуюватися.

"Це єдиний спосіб зберегти життя та здоров’я", - наголошують поліцейські.