На фестивалі, який пройшов у Чорногорії збирали кошти на підтримку російських музикантів-біженців.

Лідер гурту Воплі Відоплясова Олег Скрипка потрапив у скандал, виступивши у Чорногорії на фестивалі в підтримку російських музикантів-біженців. Про виступ артиста повідомила організатор, російська продюсерка Марія Сьомушкіна у Facebook.

За її словами, виконавець не був заявлений в лайн-апі, однак все одно завітав на захід, тож вона запропонувала йому виступити, а він у свою чергу погодився.

"Я запросила Олега на сцену і разом музикантами-біженцями з Росії, а ще й чудовою співачкою Gladys із Франції стався чудовий jam session. На одній музичній частоті і в ім'я миру", - написала організаторка.

Команда Олега Скрипки вже встигла відреагувати на заяву щодо виступу артиста на цьому фестивалі: "Це несеться інформаційна атака. Спочатку обвинувачення у фашизмі, потім - співпраця з росіянами, антифемініст. Ми це не будемо коментувати, на радість російській пропаганді. Ми завтра представляємо Україну в Брюсселі. І зараз все робиться для того, щоб зіпсувати свято на підтримку України".

 Скріншот

 

Варто зауважити, що організатори фестивалю Music Saves the World називають його всесвітнім благодійним музичним марафоном. Раніше подія мала назву Усадьба Jazz, до 2019 року її проводили у різних містах Росії.