Письменник розповів, що у нього є три сценарії для мультфільмів у світі Пісні льоду і полум'я.

Американський письменник-фантаст Джордж Мартін розповів, що світ "Пісні льоду і полум'я", який ліг в основу серіалу HBO "Гра престолів", може стати на крок ближче до того, щоб ожити в анімаційній формі. Про це він написав у своєму блозі.

Він розповів, що наразі працює над кількома анімаційними серіалами за мотивами своїх культових фентезійних романів. Однак жоден з них ще не отримав "зелене світло".

"Так сталося, що у нас з HBO є власні анімаційні проєкти у світі "Пісні льоду та полум'я". Жоден з них ще не отримав "зелене світло", але я думаю, що ми наближаємося до того, щоб зробити наступний крок з кількома з них", - написав він.

Автор "Гри престолів" також поділився, що раніше розробляв чотири мультсеріали з HBO, але два з них були відкладені. Тож фантаст працював над двома мультсеріалами, а тепер до них додався ще один - про Корліс Веларіон на прізвисько Морський Змій.

"Робота над двома іншими анімаційними проєктами продовжується. А тим часом ми перенесли "Девʼять подорожей", наш серіал про легендарні подорожі "Морського Змія", з живих дій на анімацію. Цей крок я повністю підтримую. Бюджетні обмеження, ймовірно, зробили б живу версію надзвичайно дорогою, оскільки половина шоу відбувалася б у морі, і необхідність щотижня створювати інший порт, від Дрифтмарка до Ліса до Островів Василіска до Волантиса та Карта до… далі, і далі, і далі. Там є цілий світ. І ми маємо набагато більше шансів показати це все за допомогою анімації. Тож у нас зараз три анімаційні проєкти", - оголосив Мартін.

Варто зазначити, що наразі у розробці перебуває серіал про Джона Сноу. А на початку літа 2024 року на HBO відбудеться прем’єра другого сезону серіалу Дім дракона.