Музикант публічно підтримав російське вторгнення і дає концерти на окупованих територіях України.


Колишньому українському, а нині російському музиканту, лідерові відомого поп-рок-гурту повідомлено про підозру. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 18 квітня.

 

Підозрюваному інкриміновано публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та публічні заклики до агресивної війни.

Офіс генпрокурора не називає прізвища колаборанта, але з відкритих джерел зрозуміло, що це - Джанго (справжнє ім'я Олексій Піддубний). Він прославився завдяки саундтреку Холодная весна для фільму Бій с тінню.

 

За даними слідства, музикант із 2014 року відкрито підтримує політику окупації та анексії РФ території України. За 10 років російської агресії проти України співак неодноразово відвідував захоплені території Донеччини та Луганщини з концертами на підтримку окупантів.

 

Використовуючи свою медійну популярність, музикант пропагує російську ідеологію на численну аудиторію через інтернет-платформи. У своїх акаунтах він легітимізує так звані "Л/ДНР" і "приєднання" до Росії окупованих територій Запорізької й Херсонської областей. 

 

У вересні 2022 року підозрюваний взяв участь в пропагандистській акції у Москві, присвяченій проведенню незаконних референдумів на тимчасово окупованих РФ територіях України.

 

Також у травні 2023 року він похвалився нагородженням "орденом дружби ДНР", який отримав особисто від голови псевдореспубліки.

 Фото: Офіс генерального прокурора