Артист, який з перших днів війни став на захист Батьківщини, нагадав про криваву сторінку в історії України, пов'язану з Леніним.

Український співак і лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк звернувся до деяких артистів шоу-бізнесу, які вважають, що музика і творчість мають залишатися "поза політикою". Про це він написав у InstaStories.

Зокрема, виконавець, який зараз служить у Збройних силах України, наголосив, що культура ніколи не була поза політикою, адже саме на культурному рівні радянська влада в першу чергу знищувала українців, намагаючись "вбити" нашу ідентичність. Він навів приклад, як у 1918 році діяла заборона жебрацтва і не можна було брати в заручники кобзарів. 

"Так званим артистам, що поза політикою, і тим, хто не може тримати зброю через переконання своєї творчої натури, бажаючим змінити світ своїм мистецтвом, вчіть історію. У 1918 році маніяк з позивним "ленін" видав наказ про заборону жебрацтва і зобовʼязав не брати кобзарів у заручники. За рішенням трійок - розстрілювати", - зазначив артист.

 instagram.com/andriihorolski