Військовослужбовець помер 17 липня в одній із лікарень Солом’янського району, де проходив лікування останні кілька тижнів.


Правоохоронці у Києві з’ясовують обставини смерті військовослужбовця в одній із лікарень Солом’янського району. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в середу, 19 липня.

Зазначається, що 31-річний військовослужбовець перебував на лікуванні у медустанові з 30 червня. Пізно ввечері 16 липня його друг, який також проходив лікування і лежав з ним в одній палаті, виявив чоловіка на вулиці у збудженому та неадекватному стані. Він повідомив про це працівників муніципальної охорони медзакладу.

 

Співробітники муніципальної охорони разом з медиками провадили пацієнта до палати, а пізніше чоловіка перевели в реанімацію. 17 липня лікарі констатували смерть військовослужбовця.
 

Правоохоронці опитали персонал лікарні, охоронців, вилучили відео з камер зовнішнього спостереження, а також з нагрудних бодікамер працівників муніципальної охорони. Також криміналісти ретельно оглянули бомбосховище, до якого ввечері заходив військовий.

 

Розпочато два кримінальні провадження: за статтею Умисне вбивство та Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

 

Остаточну причину смерті військового має встановити судово-медична експертиза.