Оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату. До громадських робіт залучають безробітних у п'яти областях.

В Україні станом на 15 листопада до суспільно корисних робіт було залучено 1 036 безробітних. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.
 
Наголошується, що до суспільно корисних робіт залучають безробітних у п'яти областях України. Найбільшу кількість таких громадян зафіксували у Сумській області. Там роботою забезпечили 499 безробітних. У Київській області – 209 осіб, у Чернігівській – 176, у Донецькій – 107, у Полтавській – 45 осіб.
 
У Рівненській та Волинській областях розглядається можливість залучення безробітних до суспільно корисних робіт найближчим часом.
 
"Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний не тільки отримуватиме зарплату більшу, ніж виплати з безробіття, а й приноситиме користь суспільству", – заявила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.
 
Повідомляється, що загалом у центрах зайнятості на кінець жовтня було зареєстровано близько 270 тисяч осіб, які мають статус безробітних.
 
Як зазначили у Мінекономіки, види суспільно корисних робіт, залежно від регіону, можуть відрізнятися. Найчастіше людей залучають до зміцнення дамб, розчищення узбережжя біля водойм і річок, заготівлі дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття, ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери, благоустрою міст, ліквід звалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів, проведення ремонтно-відновлювальних робіт (передусім робіт, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності громад).
 
Участь у суспільно корисних роботах із боку безробітних є добровільною. Оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату, яка на сьогодні становить 6 700 грн.
 
Крім того, такі роботи можуть дофінансувати з обласних бюджетів, тобто оплата за їхнє виконання може бути більшою.
 
Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України залучає безробітних до суспільно корисних робіт. За свою роботу вони одержуватимуть платню.