Аналітики з Secure Data Recovery опитали понад двоє тисяч американців, щоб дізнатися, як вони зламали свої ноутбуки та телефони.

Виявилося, що найчастіше електроніка виходить з ладу після падіння і фізичного впливу. Також користувачі розкрили, якими найкурйознішими способами вони випадково ламали свої гаджети.

Серед опитаних з поломками ноутбука стикалися 38% користувачів. Найчастіше пристрої виходять з ладу через падіння (46%), проливання напоїв (33%) і потрапила всередину їжі (30%).  П'ята частина опитаних хоча б раз ламала екран, а у 35% з різних причин вмирав акумулятор.

Що стосується вартості ремонту, за своє життя американці витрачають в середньому $534 на лагодження ноутбуків. При цьому найчастіше поломки ремонтуються по гарантії й тільки 37% американців оплачують ремонт зі своєї кишені.

 

Найпоширеніші поломки ноутбуків / джерело: Secure Data Recovery

Найпоширеніші поломки ноутбуків / джерело: Secure Data Recovery

Своєю чергою, у смартфонів найбільш проблемним місцем очікувано виявився екран: його мінімум один раз на кожному пристрої ламали 75% опитаних. Найпопулярніша причина поломки – падіння на тверду поверхню (46%) і заливання рідинами (43%).  

Взагалі, потрапляння вологи в телефон – звичайне явище. Щоб висушити його, 44 відсотків опитаних кладуть смартфон в рис і тільки в 60% випадків їм це вдавалося. Ще один цікавий факт – 23% американців хоча б раз впускали свій телефон в унітаз.

Згідно з опитуванням, американці за своє життя в середньому витрачають 617 доларів на ремонт смартфонів. При цьому більшість опитаних (59%) платять за поломку телефону зі своєї кишені, оскільки у них немає гарантії.

 

Найпоширеніші поломки смартфонів / джерело: Secure Data Recovery

Найпоширеніші поломки смартфонів / джерело: Secure Data Recovery