Дослідження показує, що хімічні реакції на космічних каменях можуть створювати деякі будівельні блоки життя.

Дослідники з Університету Хоккайдо в Японії спільно із вченими NASA виявили дві одиниці ДНК і РНК. Це відкриття показує, що генетичні одиниці можуть переносити астероїди, щоб сприяти розвитку життя із космосу на Землі. Про це повідомляє SciTecDaily.

У ДНК та РНК міститься інформація для створення та утримання життя будь-якої живої істоти на Землі. Також у них є п'ять інформаційних одиниць - азотистих основ.

"Тепер у нас є докази того, що повний набір азотистих основ, необхідних для зародження життя, міг потрапити з метеоритами на нашу планету", - зазначив Денні Главін із Центру космічних польотів NASA імені Годдарда.

Передбачається, що відсутні інформаційні одиниці - цитозин і тимін, які раніше не могли виявити, оскільки вони мають більш тендітну структуру, а в ході досліджень зразків метеоритів ці азотисті основи могли бути пошкоджені.

"Нам вдалося створити більш щадний метод вилучення сполук, щоб знайти ці тендітні елементи - цитозин і тимін", - додали вчені.

За їхніми словами, дане відкриття не дає однозначної відповіді на питання, чи допомогли появі життя на Землі метеорити, чи воно зародилося на нашій планеті самостійно.