Мета місії - змінити траєкторію руху космічного тіла і таким чином випробувати методику захисту Землі від зіткнення з аналогічними об'єктами.

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) планує відправити до одного з потенційно небезпечних астероїдів зонд з метою змінити його траєкторію. Про це йдеться в матеріалі газети Washington Post, опублікованому в середу, 6 жовтня.

Відзначається, що таким чином фахівці вперше протестують захист Землі від зіткнення з подібними космічними тілами.

Як повідомляється, запуск ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX із зондом DART (Double Asteroid Redirection Test - "Експеримент зі зміни орбіти подвійного астероїда") з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії намічений на 24 листопада.

Планується, що через рік DART досягне подвійного астероїда Дідім-Діморф і на швидкості близько 25 тисяч кілометрів на годину зіткнеться з меншим із них - Діморфом. У результаті орбіта тіла повинна буде відхилитися "на частку відсотка".

За даними видання, астероїд Дідім-Діморф періодично наближається до Землі, проте поки що не становить загрози для нашої планети.