ФСБ затримала підлітків, які готували теракти і планували резонансні акції. Один при собі мав зброю та ножі, інший вдома виготовляв вибухівку.

У Москві ФСБ затримала підлітка, який нібито мав намір влаштувати в одній із шкіл теракт. При собі у юнака були пневматична зброя, три ножі і газові балончики. Про це повідомляють російські ЗМІ.

18-річний Арсеній привернув до себе увагу силовиків розміщеною в соцмережі публікацією, що він нібито збирається влаштувати теракт у школі.

У ЗМІ стверджують, що після того, як хлопець, озброєний пневматикою та трьома ножами, переліз через паркан школи, його затримали правоохоронці, які були в засідці.

Вирішується питання про розміщення його в СІЗО.

 

Водночас у Ярославській області в Росії затримали ще одного підлітка. 16-річного хлопця підозрюють у виготовленні вибухівки тіа плануванні "резонансних акцій, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної обстановки в регіоні".

Молодий чоловік був учасником закритих чатів, у яких радикально налаштовані користувачі були нібито об'єднані ідеєю насильницьких дій проти влади.

 

Вдома юнак самостійно зібрав вибухівку з хімічних речовин, які купив.