У Дніпрі затримали псевдомінера, який 25 грудня вдень повідомив про "мінування" Верховної Ради України.

Як розповіли в поліції Дніпропетровської області, 49-річний чоловік заявив, що має намір дистанційно підірвати закладену в адмінбудівлі парламенту вибухівку.

Чоловіка затримали за місцем його проживання. У поліції зазначають, що він мав при собі мобільний телефон, з якого було повідомлено про вибухівку. Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Порушнику вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Раніше львівські рятувальники провели масштабну операцію з евакуації понад трьох тисяч людей із дев’яти ТРЦ через повідомлення від невідомого про нібито закладену вибухівку. Зловмисник вимагав 20 мільйонів доларів викупу.

А в Харкові поліція викрила чоловіка, який "замінував" станцію у харківському метрополітені. Він залишив у вестибюлі станції метро "Проспект Гагаріна" картонну коробку та повідомив, що в ній знаходиться бомба. Під час огляду вибухонебезпечних предметів та речовин виявлено не було.